Capital Bank | Financial Inovation

Го славиме Денот на штедењето

2

Ное. / 2023На овој посебен Ден на штедењето, имавме задоволство да бидеме домаќини на млади ентузијастички штедачи во нашата Експозитура во Струмица. 🫶
Беше охрабрувачки да се види возбудата и љубопитноста во очите на овие млади финансиски ентузијасти. Преку ангажирани активности, интерактивни работилници и забавни сесии за учење, дадовме вредни лекции за важноста на заштедата на пари.
Ние веруваме во негувањето на културата на штедење уште од рана возраст,
всадувајќи го семето на финансиската мудрост што ќе обликува сигурна иднина.👌
Децата го истражуваа светот на банкарството, учејќи го значењето на штедењето, поставувајќи цели и донесувајќи мудри финансиски одлуки. Нивната насмевка и желбаго одразуваа успехот на нашите напори да ја зајакнеме следната генерација со основни финансиски вештини.

Додека го славиме Денот на штедењето, да ги негуваме овие мигови поминати со младите умови во нашата Експозитура во Струмица.

Заедно, формираме финансиски писмена и одговорна идна генерација, лекција по штедење.🙌Icon

ул. Никола Кљусев бр.1, 1000 Скопје.

Icon2

+389 02/3102-500; +389 02/3102 510